susanneytterberg.se på topp

Förundrad men inte förvånad lyssnar jag till årets sommarpratare på P1. Alla bär vi på sorger, trauman, separationer men få vet hur mycket man kämpar innerst inne. Utåt låtsas vi som om att allt är en bild av facebook eller Instagram, precis som om det vore livet. En ögonblicksbild som även kanske är full av filter. Den vackra bilden av den perfekta kollegan, vännen, idolen fyller det innersta livet med avund. En magkänsla av att vara ensam i sitt egna liv. Ett liv som kan vara fullt av oro, jobbiga kollegor, diagnoser, kolikbarn mm. Ibland kanske man inte ens tar sig ur flanellpyjamasen på hela dagen.

Jag tror vi alla har varit där. Om vi bara förstod att livet innehåller både sorg, återhämtning och glädje så tror jag livet vore så mycket enklare. Jag vet, att vi vet. Men jag menar veta på riktigt. ALLA har dagar då det mesta känns jävligt tufft. Det är livet! Vi har alla fått gåvan att vandra på denna jord, vi har inte blivit lovade ett liv för evigt i denna kropp. Vi finns här och nu, i morgon vet vi inte. Det vore otacksamt att inte glädjas åt varje dags strålar som möter oss varje dag. Med eller utan filter, med bästa strassen eller flanellpyjamasen. Jag vet jag tjatar om flanell, dessa är mina favoriter;) Hur osexigt som helst. Vi har inte blivit lovade ett liv i glädje, det är upp till oss själva att skapa oss de dagar som passar oss bäst. Det är upp till oss att göra varje andetag djupt, vackert och utan jämförelse.

Låt oss inte lägga skam och skuld på oss själva för att vi inte är som andra, låt oss inte lägga skam och skuld på andra som kanske lider. Vi har alla dagar av sol och mörker.

Vi är alla här på jorden av en anledning, precis som vi är. Alla behövs, alla är unika i sig.