Innsaei är det gamla Isländska ordet för Intuition. Att se inom sig, att känna sig tillräckligt bra för att även förstå andra människor. Att se från insidan ut är som att ha en stark inre kompass att navigera sig med i vår ständigt föränderliga värld.

Jag är övertygad om att kan vi bara lyssna inåt så landar vi mjukare i världen, vi får lättare att hantera det om händer omkring. Vi tar bättre beslut och är lugnare till sinnet. När jag väl landade i den visdomen så blev mitt liv mycket rikare och lättare att hantera. Livet innehåller både sorg och glädje, där behöver vi hitta ett verktyg till att balansera oss i.

Men det är lättare sagt är gjort. Vi behöver skapa förutsättningar för att bibehålla vår intuition. Till det finns det olika knep och det fungerar olika för olika människor. Man får pröva sig fram till det som passar varje enskild individ.

Här kommer lite tips som funkat för mig.

Ägna minst 5 varje dag till att vara i naturen. Sätt dig på gräset, ta av dig skorna och känn in med alla dina sinnen. Dofter, känslor, hörsel, hur smakar vinden, hur känns det mot din hud, vad ser du omkring dig. Jorden ger oss ger oss så mycket mer än vi någonsin kan förstå. Om vi förvillar bort oss i stress, teknik, ständiga ljud omkring oss så hör vi inte de viskade orden från moder jord.

Yoga eller annan form av inre träning. Då menar jag verkligen inre träning. Inte några akrobatiska övningar bara att lyssna inåt. Yin yoga ger en fantastisk möjlighet att vara närvarande i nuet och lyssna inåt. Långsamhet är något vi sällan tar oss tid med.

Ren mat, min kropp skriker då den får kött i sig. Jag är övertygad om att vissa behöver kött. Men lyssna på vad din kropp vill ha. Min kropp vill ha varm mat färgglad mat. Den grymtar om den får socker i sig, även kaffe vill den inte ha. Men grönt te , wow då njuter den.

Göra en god gärning, både för dig själv och för andra varje dag.

Lyssna på om din kropp vill ut och springa, eller vill den vila. Vill den umgås med vänner, vilka vänner mår den bäst av. Sortera och välj det som gör att du kan vara precis den du är.

Låt andningen vara din kompass, andas du ytligt i vissa situationer. Fråga den varför. Rätt andning ska massera hela vårt inre system. Den ska skapa flöde för liv. Ta ner andningen i magen så ofta du kan, låt bröstkorgen vidgas och låt andningen få flöda ända upp till nyckelbenen.

Vid beslut, ta ett djupt andetag och känn in. Vad vill du, vad är rätt för dig just nu. Är beslutet långsiktigt bra för dig eller är det bara tillfällig lusta. Gör valet medvetet. Ibland kanske du vill välja efter lust, gör det. Men var medveten om det.

Lycka till. Skriv gärna och berätta vad som är bra för dig.

Allt gott Susanne