Den helande beröringen

Första gången jag kom i kontakt med Reiki healing var på en mediumutbildning jag var på för 10 år sedan. En varm vecka där vi tränade på att öppna upp för andra dimensioner. Jag började samtala med min numera goda vän Pehr Trollsveden och han berättade om den helande healingen Reiki. Flum tänkte jag, men blev nyfiken. Några veckor senare var jag i Karlstad på min första utbildning hos Anna-Lena som är ett välkänt medium och healer. För mig var det som om allt föll på plats, det gick oerhört enkelt och jag lärde mig att kommunicera med olika dimensioner samtidigt som jag utförde den handpåläggande healingen. Jag tänker att när allt går lätt så har man hittat rätt. Under årens lopp fortsatte jag min utbildning till master inom Holy fire Reiki.

Att arbeta med energier, något som inte är kliniskt vetenskapligt bevisat men ändå ger så goda resultat är inte så lätt, för hur tusan funkar det egentligen. Jag har ställt mig frågan många gånger, läst och förkovrat mig i kvantfysik för att försöka få svar. Tillslut har jag landat i att allt går inte att bevisa, allt går inte att förklara. Alla vet ju exempelvis vilka symtom en förälskelse har, men det går ju inte att vetenskapligt bevisa, vi bara vet. Jag har landat i att det funkar, jag och de jag behandlar märker skillnaden. Det är väl det som är meningen?

I USA, England, Portugal och Australien används metoden på sjukhus. I Sverige används inte metoden ännu men jag är övertygad om att vi inom kort kommer få se den här mera. På samma sätt som vi numera använder oss av akupunktur på sjukhus. Det kommer, när tiden är mogen för oss Svenskar.

Healing betyder läkning på svenska. Det är en alternativmedicinsk och andlig metod där målet är att balansera kroppens egna energisystem. Reiki används t.ex. för att lindra och lugna vid stress, smärta, spänningar och utbrändhet. Denna naturliga energimetod är också till god hjälp vid sömnsvårigheter, för ökad kreativitet och självkännedom.

Jag som arbetat inom sjukvården och är oerhört nyfiken på den österländska traditionen klickar det helt rätt i mig att använda healingen som komplement till den traditionella sjukvården. Jag är oerhört glad att jag lyssnade på vad min intuition sa mig, att utbilda mig och lära mig vidare för att på så sätt kunna sprida kunskapen vidare.


Förening av det bästa.
Namaste