Det sägs att man ska leva i nuet. Att det som har varit har varit, det som kommer det kommer.

Men.. när man har varit med om extra magiska stund, då nuet flödar och skapar fullständig glädje och skönhet. Ni vet stunder då glädjen fyller upp hela magen och skrattet inte kan låta bli att komma fram. Då kommer dessa glädjerika bilder tillbaka innanför ögonlocket så fort jag blundar. Då lever man ju i det som varit. Ett minne, en värld, en stund som gjorde mig extra lycklig.

Ibland hoppar min hjärna, från tanke till tanke. Ganska ofta faktiskt, inom yogan kallas det monkey mind. Ibland har jag tankar fantastiska framtidsdrömmar. Då vill jag vara där en stund också.

På nåt sett så lever jag tre världar. Och med yin yogan i mitt liv så kan jag numer välja tankar bakåt och tankar framåt. Och självklart strävar jag åt allt gott.

Kommer det något mindre bra, och det gör det ju. Det fina med livet är ju att det innehåller så mycket. Bra, fantastiska saker, tråkigt slentrian liv och ibland stora sorger. Då när jag inte trivs med mina minnen för stunden yogar jag lite till och skapar en fin nuetstund. Och där kan jag lova är det magi.

Och faktum är.. jag gillar mina världar. Jag väljer själv var jag vill vara. Jag vill vara där det finns skratt, trygghet och massa kärlek. Jag har upptäckt att i bilköerna till Sollentuna, så finns oftast inte allt jag önskar. Då återskapar jag, inne i mitt sinne, en bild som skapar en våga av kärlek inom mig. Det bubblar, jag minns en härlig stund, eller drömmer mig framåt. Kanske en flytt till varmare länder i framtiden, just nu då det är minus 6 ute låter det ju oerhört lockande.

Ibland kanske vi inte helt och fullt kan skapa det liv vi vill ha, men vi kan välja hur vi förhåller oss till det som är.

Hur grymt coolt är inte det😊

Vi människor har fantastiska förmågor, eller vad tycker du?

Namaste