20180424_165445903661041163731818.jpg

Vart vi än resor i världen måste vi först finna det sköna inom oss annars hittar vi det aldrig.

Första gången jag kom i djupare kontakt med mitt inre var på ett yoga pass för många år sedan. Jag kände att jag var hemma och kunde vara närvarande i nuet och i mig själv. Allt omkring var vackert, alla omkring mig var vackra. Till och med jag var vacker. 🙂

Efter den stunden har jag genom livet sökt mig till olika yogaformer.  Det började med den fysiska yogan och nu har jag landat i den lugnare mjukare formen. Yogan handlar om att finna möjlighet att vara i stillhet och inom sig själv längre stunder. För att sedan kunna vara i sig själv i allt vad som än händer omkring oss. För tänk hur det skulle se ut om vi vid minsta stress var tvungna att ställa oss i yogapositionen hunden eller göra solhälsningen för att komma i balans. 🙂

När man väl funnit det inom sig, så vet man hur det känns. Nu är det ju så att vi till sinnet är rätt så lata av oss och lätt faller för frestelser. Yogans filosofi hjälper mig att komma i balans. Det finns olika grenar inom yoga, men alla härstammar från samma rot. I roten finns bl.a. Ahimsa beskrivet, vilket betyder icke våld. Idag ser jag hur många glömmer bort vad det faktiskt innebär att man inte för våld vare sig mot sig själv eller andra. I yogan tar jag stöd av hängivenhet, kärlek, kunskap och vishet. Men framför allt disciplinen. Vissa dagar vill man inget hellre än att glömma bort att ta hand om sig själv, men när jag väl gör det jag behöver göra så mår jag så mycket bättre inombords. Jag strävar efter att vara min egen bästa vän i alla lägen, för om jag tar hand om mig själv betyder det att jag även kan vara en god vän till mina medmänniskor.

Vad kan du göra idag för att göra dig själv glad. Skriv gärna och berätta. Jag blir nyfiken.

Namaste ( jag bugar inför mig själv och andra med kärlek)